GODT NYTTÅR, alle sammen!

Vi har nå trådd inn i 2020, og ikke bare et nytt år, men et helt nytt tiår har startet! Da er det naturlig å reflektere litt over det tiåret som har vært, og for meg er det nok mer symbolsk i år enn før. Da vi gikk inn i 2010 visste jeg ikke at dette tiåret skulle re-definere meg som person. Jeg hadde ny kjæreste, og jeg var uvitende om at en liten tass vokste i magen min, til tross for at jeg liksom skulle være steril. 2010 var året jeg ble mor første gang, en kvinne som overhodet ikke ønsket seg barn. Men vi stod av stormen, og verdens beste sønn ble født. I løpet av de siste ti årene har jeg blitt mor nok en gang, og jeg og min samboer har virkelig prøvd vårt beste for å få ting til å fungere. På slutten av 2019 ble det klart at det ikke gikk, så der jeg for 10 år siden startet et nytt tiår med samboer og barn på vei, starter jeg dette tiåret som singel og mor til 2.

Samlivsbrudd er aldri moro, men det er en avgjørelse som har blitt gjort i enighet, og barna kommer først. Her er det ikke masse drama og bråk, kun to mennesker som har vokst fra hverandre og ønsker forskjellige ting for oss selv. Det viktigste er at barna ikke havner i midten av masse krangling, så å fortsette som venner og medforeldre er det viktigste vi kan gjøre. Vi må også dele bolig til jeg finner noe eget, så her er det mange grunner til å bevare vennskapet.

Det siste tiåret har også inneholdt flere forskjellige yrker for min del, men alltid med mennesker. Jobbene har gitt meg utfordringer og erfaringer jeg aldri ville vært foruten, og jeg er så takknemlig for det jeg sitter igjen med derfra. De gjør meg bedre rustet på veien jeg nå går. Helsen har slitt meg veldig ut det siste tiåret, men nå ser det endelig ut til å gå oppover igjen. Endometriose og fibromyalgi +++ har gjort at jeg må ha tatt noen revurderinger i livet, og man kan vel si at jeg kan takke helsen for at jeg endelig fant drømmeutdannelsen ved Sexologiskolen, som fører meg videre til drømmejobben som sexolog og parterapeut. Jeg har holdt foredrag, hatt seksualundervisning til flotte elever, hatt herlige klienter med spennende og utfordrende problemstillinger, og jeg har virkelig funnet hvem jeg vil være som sexolog. Eksamen er rett rundt hjørnet, både den skriftlige, og de to muntlige, i tillegg til å måtte fremlegge hovedoppgaven, så det blir noen spennende måneder fremover! Jeg trenger fortsatt prøveklienter før eksamen, så nå har du/dere sjansen før prisene stiger etter eksamen. 😉 Bare send mail til tone.haldorsen@gmail.com.

2019 var også året jeg tok studiekompetanse samtidig med alt annet, noe jeg er UTROLIG stolt over å gjennomføre i en alder av 33 år, med to barn, midt i samlivsbrudd, med dårlig helse og med to andre krevende studier i tillegg. Når jeg ser tilbake nå, kan jeg ikke forstå hvordan dette har gått for seg. Men enorm støtte fra venner og familie har fått meg igjennom dette, og det er takket være forståelsen og rommet dere har gitt meg til å kunne være en asosial eremitt-student med nesa i bøker at dette har gått. Ingen nevnt, ingen glemt, men dere vet hvem dere er, alle sammen. <3 Jeg må også takke mine flotte medstudenter både i Norge og Danmark. Dere er noen fantastiske mennesker, og jeg er så glad jeg har fått dere inn i livet mitt. Dere har virkelig vært en bauta-støtte oppi alt som har skjedd, der både latter og tårer får flyte fritt. <3 Når man går disse studiene må man også i egenterapi, så man ikke skal ha masse grums i livet sitt når man skal hjelpe andre. Både psykologen og sexologen min har vært til enorm hjelp, og særlig sexologen min har hjulpet meg mye. Til å godta meg selv, lære meg selv å kjenne på en helt ny måte, og å finne et mønster i ting jeg ikke visste var et problem før vi løste opp i det. Man føler seg gjenfødt etter noen konsultasjoner med en dyktig sexolog. Margrethe Salvesen Klippenberg som jeg gikk til, kan absolutt anbefales, og jeg har mye å takke henne for.

Nå ble jeg helt sentimental her… *snufs*.. *kremt*…

Som sagt starter 2020 med ganske så blanke ark. Jakten på leilighet har begynt, og det er både skremmende og spennende å skulle starte på dette kapittelet i livet. Jeg takler fint å være singel, men alenemor til 2 annenhver uke har jeg ikke prøvd før. Det går jo alltids bra, men jeg merker det er en tilpassing for både meg, barna og barnas far. Dette blir nytt for alle, og vi må takle det som best vi kan. Jeg merker at inngangen til 2020 er fylt med håp og spenning. Spenning rundt alt som ligger foran meg, og håp om at alt skal gå i orden på best mulig måte. 2020 blir nok et tilpassingsår, der bolig, jobb, økonomi og morsrollen skal på plass. Vennskap må også vedlikeholdes på en bedre måte enn før, og jeg må rett og slett bli en bedre og mer sosial venninne i 2020. Flere vennepar venter barn til våren, og flere vennepar ble foreldre på slutten av 2019. Her må jeg step up og være mer tilgjengelig. Eget firma skal på plass, og flere samarbeid er i planleggingsstadiet. Flere og flere klienter kommer til, og det er svært spennende å høre hva de kommer med, og å kunne være en del av hjelpen de har behov for. Jeg er i tillegg godkjent egenterapeut til de kommende studentene som starter på Sexologiskolen fremover, både som sexolog og parterapeut. Jeg skal også undervise på skolen etter eksamen, noe jeg gleder meg veldig til! Så 2020, bring it on!

2020 er starten på et helt nytt tiår, noe som legger ekstra press på at det skal starte bra. Når jeg teller over gleder og sorger nå på årets første dag, vinner gledene med mange poeng. Det gleder mitt hjerte! Det å kunne feire jul og nyttår med barna i år har betydd mye for meg, og jeg ser frem til en ny type julefeiring neste gang, når barna er hos sin far. De siste 10 årene har virkelig gitt meg flere utfordringer enn jeg kunne sett for meg, så det nye tiåret kan kun bli bedre! Jeg har magi i livet mitt, og det er nok til å øyne mer håp enn på lenge.

Med ønske om et fantastisk år og tiår til alle sammen, GODT NYTTÅR!!! <3
/Vil du få med deg hva som skjer? Følg @tonesexolog på Instagram <3

 

80801415_10157712512675218_5327774065874698240_n.jpg